A nyár slágere: Pina Coladás jégkrém kék spirulinával

.

30 Júl · hidegnyalat · No Comments

Már önmagában a Pina Coladás jégkrém is elég különlegesnek számítana, de nekünk sikerült megspékelnünk egy kis kék spirulinával, hogy igazán Hideg Nyalatos legyen.

 

A Pina Coladat valószínűleg nem kell bemutatnunk, hisz mindenki ismeri vagy hallott már erről az isteni finom koktélról. A Hideg Nyalatnak sikerült megalkotnia ugyanezt a mennyei ananászos kókusz ízt, fagylalt verzióban alkoholmentesen! De itt még nem ért véget a termékfejlesztés, hisz rátaláltunk a kék spirulinára, ami külföldön már óriási trendnek számít.


Külföldi food bloggerek, food designerek, Gastro chef-ek előszeretettel használják ezt a különleges terméket. hisz varázsaltos kék színt kölcsönöz minden ételnek, ugyanakkor teljesen íztelen! Mi viszont nem csak különleges kék színe miatt szerettük volna felhasználni, hanem hihetetlen beltartalmi értekei miatt!

A zöld spirulináról már valószínűleg többen hallottatok, hisz egyre népszerűbb táplálék kiegészítőnek, vitaminnak számít a magyar piacon is. Viszont valljuk be…. nem túl finom dologról beszélünk…. A kék spirulina ezzel ellentétben teljesen íztelen!
És hogy miért is olyan jó nekünk ez a kék spirulina? Dr. Tóth József PHD, DSC kék spirulináról szoló tanulmányából pontokba szedtük nektek a kék alga jótékony hatásait.

  • immunerősítő
  • képes a szabadgyököket kiiktatni, ezért a sejteket védi a sejtkárosodástól
  • megvédi a szervezetet a kórfolyamatoktól, csökkenti a betegségek súlyosságát
  • kijavítja a kóros sejtműködést
  • a vér alakos elemeinek a szaporodását segíti, fokozza a T limfociták, NK sejtek(natural killer = ölősejtek) és a makrofágok működését
  • baktérium- és vírusölő hatású, még a HIV vírusok osztódását is képes gátolni
    az enzimrendszert jótékonyan befolyásolja
  • 2-ea típusú cukorbetegeknél csökkenti a vércukor és vérzsírszintet is
  • neuroprotektív (idegrendszer védő hatású), megfordítja a központi idegrendszer neurodegeneratív elváltozásait (Alzheimer, Parkinson, SM, Stroke)
  • sugárkezelésnél helyreállítja az immunglobulin szintet, normalizálja az IgE termelődést. A DNS mutációkat csökkenti, ill. kijavítja
    melanogenezis hatás (pigmentfoltok elhalványulása)
  • érelmeszesedés gátló hatású (a vérzsírszint is csökken és az ér megvastagodása is)
  • Vérnyomáscsökkentő hatású
  • jelentős mértékben csökkenti a májsejtek károsodását és elősegíti fontos májenzimek működését
  • agyi infarktusok méretét jelentősen redukálja, védi az idegsejteket a sejtkárosodástól (Stroke)
  • vesevédő hatású, a vesét ért toxikus hatásokat és stresszt csökkenti
  • közvetlenül is képes a ráksejtek szaporodását gátolni, közvetetten pedig a dagatos szövetek invázióját és az áttét képződést gátolja
  • gátolja a leukémiás sejtek szaporodását, visszaállítja a normál fehérvérsejt működést, valamint fokozza a csontvelő működését
  • emésztőrendszeri daganatok kialakulását is gátolja

Forrás: Dr. Tóth József PHD, DSC: Phycocyanin: lehetséges molekula a különféle betegségek gyógyításában

Pina Coladás jégkrémünk pedig valóban ezt a csodaszert tartalmazza! Ha pedig azt gondoltad ezt már nem lehet hova fokozni…de igen….még minidig tudjuk. A jégkrém előflórás kókuszjoghurt alapú, ami tele van pro&prebiotikumokkal! (Joghurtunk jótékony hatásairól külön blogbejegyzésben olvashattok) Így lett a Pina Coladas jégkrém nem csak istenien finom, hanem egy valóságos egészség bomba!