Csicseriborsólisztből készült tortillák Hideg Nyalat Nacho szósszal

Előkészülési idő: 10 minutes

Elkészítési idő: 25 minutes

Mennyiség: 4

Csicseriborsólisztből készült tortillák Hideg Nyalat Nacho szósszal

Az egyik legsokoldalúbb gluténmentes lisztnek abszolút a csicseriborsólisztet tartjuk. A vegán omlettől kezdve, a csokiskekszen keresztül rengeteg finomságot készíthetünk belőle. Íme a kb. 1 öszetevős vegán mártogatós recept. Itt hadd jegyezzük meg, hogy legalább 4-5 különböző márkájú csicserilisztet kipróbáltunk és eddig az Éden Prémiummal a legjobb dolgozni. Nagyon finom, nem csomósodik és nincs semmiféle keserű utóíze, mint a legtöbb csicsieriborsólisztnek.

Hozzávalók

  • 250g csicseriborsóliszt
  • 1-2dl víz plusz amennyit felvesz
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cayenne bors vagy csili fűszerek ízlés szerint (mi a római köményt erősen ajánljuk) esetleg 1-2 evőkanál kókusz- vagy olíva olaj akinek belefér, így könnyebb kinyújtani de olaj nélkül is működik

Elkészítés

  1. Először keverjük össze a száraz hozzávalókat, a sót és a fűszereket a csicserliszttel.
  2. Öntsük az olajat a liszthez, ha használunk.
  3. Majd kezdjük el szép lassan hozzáadni a vizet a masszához. Kevergessük, gyúrjuk közben kézzel, így érezzük a legjobban mennyi folyadékot vesz fel. Nagyon fontos, hogy ne adjunk hozzá túl sokat, az elején picit ragadós, végül homogén, gyúrható nyújtható tömör tésztát kell kapnunk.
  4. Majd próbáljuk meg két sütőpapír között olyan vékonyra nyújtani, amilyenre csak tudjuk. Így lesz majd jó ropogós.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tegyük 15-20 percre. Akkor jó, ha a szélei már barnulnak. Forrón picit puhábbnak tűnhet, de szép ropogósra fognak hűlni, ne aggódjatok. Garantáltan a legsikeresebb mindenmentes vendégváró falat, pláne, ha a Hideg Nyalat vegán Nacho Szószba mártogatjátok.
http://hidegnyalat.hu/csicseriborsolisztbol-keszult-tortillak-hideg-nyalat-nacho-szosszal/