Édesburgonyás quinoa saláta, tökmagolajjal és zöldfűszeres sajtkrémes chimichurrival

Előkészülési idő: 10 minutes

Elkészítési idő: 35 minutes

Mennyiség: 4

Édesburgonyás quinoa saláta, tökmagolajjal és zöldfűszeres sajtkrémes chimichurrival

Hozzávalók

  • Összetevők a Chimicurrihoz:
  • 1 csokor petrezselyem fél fej lilahagyma apróra vágva két gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek Hideg Nyalat zöldfűszeres sajtkrém
  • 1-2 ek hidegen sajtolt Éden Prémium tökmagolaj
  • - Tedd az aprítóba az összes összetevőt és dolgozd majdnem teljesen krémesre, de picit maradjon rusztikusan darabos.
  • - Kóstolgasd, sózd és facsarj bele egy kis citrom levet ízlés szerint.
  • Összetevők a quinoás alaphoz:
  • - édesburgonya apró kockára vágva, főzve vagy sütőben sütve
  • - Éden Prémium quinoa főzve
  • 1 -1 szál újhagyma apóra vágva
  • - gránátalma (opcionális)
  • - cukormentes aszalt áfonya (opcionális)

Elkészítés

  1. Forgassuk össze az édesburgonya kockákat a főtt quinoával tetszőleges arányban. Mifele fele arányban javasoljuk, hogy mindkettőnek érvényesüljön az állaga.
  2. Keverjük hozzá az újhagymát, és ha még fokoznátok, az élvezeteket mehet bele gránátalma, aszalt áfonya, de datolyát vagy mazsolást is simán el tudunk képzelni.
  3. Majd a végén kanalazzuk rá a chimichurrinkat és szórjuk meg friss petrezselyemmel és a biztonság kedvéért facsarjunk a tetejére egy fél citromot.
http://hidegnyalat.hu/edesburgonyas-quinoa-salata-tokmagolajjal-es-zoldfuszeres-sajtkremes-chimichurrival/