he flavour of this summer: Pina Colada with blue spirulina extract

.

30 Jul · hidegnyalat · No Comments

Pina Colada ice cream sounds already pretty interesting, but we manged to make it even more special and spice it up with some blue spirulina.

 

We assume we don’t have to introduce Pina Colada to anybody, as we all heard about it, or tried this delicious cocktail. Hideg Nyalat managed to imitate this amazing coconuty and pineapple flavour without any alcohol (obviously :D). However we didn’t stop the product development here, following the current food trends we added some blue spirulina extract to this amazing flavour which made it even more nutritious with an outstanding blue colour.


Trendy food bloggers, gastro chefs they all love to use blue spirulina as its completely tasteless but it gives an incredible blue colour to the food creations. However this is not the only benefit of blue spirulina. It is a healthy supplement that definitely deserves the title to be the king of the super food family! It boosts your immune system, helps to reduce blood sugar level and blood pressure, decreases the risk of liver problems, and helps to maintain proper digestion. For more details we recommend the study of Dr. Tóth József PHD, who summed up all the health benefits of blue spirulina.

A zöld spirulináról már valószínűleg többen hallottatok, hisz egyre népszerűbb táplálék kiegészítőnek, vitaminnak számít a magyar piacon is. Viszont valljuk be…. nem túl finom dologról beszélünk…. A kék spirulina ezzel ellentétben teljesen íztelen!
És hogy miért is olyan jó nekünk ez a kék spirulina? Dr. Tóth József PHD, DSC kék spirulináról szoló tanulmányából pontokba szedtük nektek a kék alga jótékony hatásait.

  • immunerősítő
  • képes a szabadgyököket kiiktatni, ezért a sejteket védi a sejtkárosodástól
  • megvédi a szervezetet a kórfolyamatoktól, csökkenti a betegségek súlyosságát
  • kijavítja a kóros sejtműködést
  • a vér alakos elemeinek a szaporodását segíti, fokozza a T limfociták, NK sejtek(natural killer = ölősejtek) és a makrofágok működését
  • baktérium- és vírusölő hatású, még a HIV vírusok osztódását is képes gátolni
    az enzimrendszert jótékonyan befolyásolja
  • 2-ea típusú cukorbetegeknél csökkenti a vércukor és vérzsírszintet is
  • neuroprotektív (idegrendszer védő hatású), megfordítja a központi idegrendszer neurodegeneratív elváltozásait (Alzheimer, Parkinson, SM, Stroke)
  • sugárkezelésnél helyreállítja az immunglobulin szintet, normalizálja az IgE termelődést. A DNS mutációkat csökkenti, ill. kijavítja
    melanogenezis hatás (pigmentfoltok elhalványulása)
  • érelmeszesedés gátló hatású (a vérzsírszint is csökken és az ér megvastagodása is)
  • Vérnyomáscsökkentő hatású
  • jelentős mértékben csökkenti a májsejtek károsodását és elősegíti fontos májenzimek működését
  • agyi infarktusok méretét jelentősen redukálja, védi az idegsejteket a sejtkárosodástól (Stroke)
  • vesevédő hatású, a vesét ért toxikus hatásokat és stresszt csökkenti
  • közvetlenül is képes a ráksejtek szaporodását gátolni, közvetetten pedig a dagatos szövetek invázióját és az áttét képződést gátolja
  • gátolja a leukémiás sejtek szaporodását, visszaállítja a normál fehérvérsejt működést, valamint fokozza a csontvelő működését
  • emésztőrendszeri daganatok kialakulását is gátolja

Forrás: Dr. Tóth József PHD, DSC: Phycocyanin: lehetséges molekula a különféle betegségek gyógyításában

Pina Coladás jégkrémünk pedig valóban ezt a csodaszert tartalmazza! Ha pedig azt gondoltad ezt már nem lehet hova fokozni…de igen….még minidig tudjuk. A jégkrém előflórás kókuszjoghurt alapú, ami tele van pro&prebiotikumokkal! (Joghurtunk jótékony hatásairól külön blogbejegyzésben olvashattok) Így lett a Pina Coladas jégkrém nem csak istenien finom, hanem egy valóságos egészség bomba!