Mogyorókrémes bejgli

Előkészülési idő: 15 minutes

Elkészítési idő: 45 minutes

Mogyorókrémes bejgli

Hozzávalók

  • Ch csökkentett tészta hozzávalói:
  • 300g Szafi Reform ch csökkentett liszkeverék (zabpehely vagy tönkölybúza liszt is jó)
  • 20g por eritrit
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás (1 sárgája, 3 fehérje)
  • 20 g frissen facsart citromlé (ez csak a Szafis lisztre vonatkozik)
  • 30 g folyékony kókuszolaj
  • 150 g szobahőmérsékletű víz
  • .
  • Hidegy Nyalat Piemont Blondie mogyorókrémes töltelék hozzávalói:
  • 150 g darált törökmogyoró (előre ledarált mogyoró is jó)
  • 100 ml növényi tej
  • 250 g Hideg Nyalat Piemont Blondie mandulás mogyorókrém vagy Piemont 60 csokoládés mogyorókrém

Elkészítés

  1. A száraz és a nedves hozzávalókat különtálban keverjük össze, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk őket össze. Pihentessük 10 percig amíg elkészítjük a tölteléket
  2. Töltelék elkészítése:
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mogyorót egy tepsibe szórjuk és 10-15 percre betesszük a sütőbe. Miután letelt az idő kivesszük a mogyorókat és leszedjük a hélyát (ez utóbbi a bedarált bolti verzióra nem vonatkozik). A tejet egy lábosba öntjük, felforraljuk. Miután felforrt a tej elzárjuk a gázt, majd belerakjuk a mogyorókrémet és addik keverjük míg el nem keveredik benne. A végén öntsük hozzá a darólt mogyorót és addig keverjük ameddig össze nem sűrűsödik.
  4. Végül öntsük a tölteléket a már kinyújtott tésztába és tekerjük fel mint egy hagyományos bejglit
http://hidegnyalat.hu/en/mogyorokremes-bejgli/