Epres sajttorta tej és cukormentesen

Előkészülési idő: 10 minutes

Elkészítési idő: 40 minutes

Mennyiség: 6

Epres sajttorta tej és cukormentesen

Hozzávalók

  • Keksz alap:
  • 100 g cukormentes keksz (mi Gullon márkájú kekszet használtunk)
  • 60 g olvasztott kókuszolaj
  • Krém:
  • 100 g natúr Hideg Nyalat sajtkrém
  • 200 g cocomas
  • 2 tojás
  • Édesítőszer (eritritet használtunk kb 40 g-ot)
  • 1 citrom héja lereszelve
  • 30 g bourbon vaníliás pudingpor (Szafi reform vaníliás pudingport használtunk)
  • 30 g nyílgyökérliszt
  • 2 teáskanál agar-agar (vagy zselatin)
  • Eper szósz:
  • 400 g eper
  • 2 teáskanál agar-agar
  • Eritrit ízlés szerint (Nekem bőven elég volt bele egy evőkanál)

Elkészítés

  1. A kókuszolajjal összekeverjük az apróra tört kekszet.
  2. Majd 18 cm-es kiolajozott kapcsos tortaformába nyomkodjuk (Tipp! Könnyebb kiszedni a formából a kész tortát, hogy ha a forma alját sütöpapírral béleljük ki, így csak az oldalát elegendő kivajazni/kiolajozni)
  3. Előmelegítettem a sütőt 180 fokra (légkeveréssel).
  4. A sajtkrémet és a cocomast alaposan csomómentesre turmixoljuk, majd a többi alapanyagot fokozatosan hozzáadjuk.
  5. A keksz alapra kanalazzuk a masszát, 50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
  6. Míg sül a torta összeállítjuk az eper szószt. 400 g epret kockára vágjuk, felmelegítjük majd eritrittel édesítjük.
  7. Turmixgéppel összeturmixoljuk (de hagyhatunk benne eper darabokat is, hogy ne legyen túl homogén a szósz).
  8. A végén 2 teáskanál agar-agart adhatunk még hozzá.
  9. Mikor elkészült a torta, hagyjuk kihűlni, rákanalazzuk az eper szószt, Mi még pluszban 100 g eperrel díszítettük a tetejét. Körülbelül 12 órát érdemes még a hűtőben pihenttetni mielőtt levennénk róla a format, hogy ilyen szépen mutasson.
http://hidegnyalat.hu/epres-sajttorta-tej-es-cukormentesen/