Fruteiro® de Brasil gyümölcspürék

.

30 Júl · hidegnyalat · No Comments

Biztos észrevettétek már termékeink között ezt a fura nevű dolgot… Fruteiro® de Brasil gyümölcspürék…nem hangzik túl Hideg Nyalatosan igaz? Hogy eloszlassunk a kételyeket nézzünk csak meg közelebbről mik ezek a nagyszerű termékek és miért illesztettük be őket termék családunkba.

 


Mint ahogy tudjátok minden termékünk 100%-ban természetes összetevőkből készül. A gyümölcs alapú termékeink pedig 100%os gyümölcstartalommal büszkélkednek. Például kókuszjoghurtjaink alsó rétegét, a gyömölcs jam-et, mi főzzük az üzembe valódi gyümölcsökből hozzáadott cukor nélkül. Népszerű fagylaltjaink, a Mangó-Maracuja, az Acai berry, a Málna, a Feketeszeder mind mind valódi gyümölcsből készül. Valójában ez a titka a Hideg Nyalatnak, ezért olyan finom az összes termék, mert mi nem spórolunk ki semmit a termékeinkből. 100% gyümölcs, 100% élvezet!
Jó minőségű epret, málnát még viszonylag könnyű itt Magyarországon beszerezni, de valóban finom, érett, édes mangót, maracuját és acai berry-t már nehezebb, sőt szinte lehetetlen! Az importált trópusi gyümölcsök álatában éretlenek, és nem megfelelő minőségűek a Hideg Nyalat termékekhez.
A megoldást számunkra a Fruteiro gyümlcspürék jelentették.

A Fruteiro® gyümölcspüréit egyenesen Brazíliából importáljuk, ahol az érett 100%-ban természetes trópusi gyümölcsöket egyből lefagyasztják és csomagolják. Az eljárásnak köszönhetően az érett gyümölcs nem veszít semmit értékes tápanyag és vitamin tartalmából. A kiolvasztott gyümölcspürének pedig ugyanolyan mesés íze van mintha Brazíliában szedtük volna le őket a fáról.
Legmagasabb minőségű Fruteiro® gyümölcspüréink NEM tartalmaznak hozzáadott cukrot, tartósítószert vagy mesterséges színezékeket.
A fagyasztásos eljárásnak köszönhetően a Fruteiro® gyümölcspürék beltartalmi értékei sokkal jobbak, mint egy átlagos importált gyümölcsnek, amit a boltokban vagy piacokon vásárolhatunk, így az ebből készített fagylaltok, lekvárok, smoothie-k, juice-ok vitamin és tápanyagtartalma is sokkal magasabb.
A jó hír pedig az, hogy ezekhez a csodás gyümölcspürékhez nem csak mi termelők tudunk hozzájutni, hanem az átlagfogyasztó számára is elérhetővé tettük, és megvásárolhatóak kisebb kiszerelésben. Egy csomag Fruteiro 4x100g fagyasztott gyümölcspürét tartalmaz. 1 darab 100g-os zacskó pedig pár perc alatt kiolvasztható és már fogyasztható is.
A Hideg Nyalat Magyarországon 4 fajta Fruteiro gyümölcspürét forgalmaz, amit bármikor megrendelhettek: • Açaí • Ananász • Mango • Maracuja
És hogy miért ilyen érdemes többet fogyasztani ezekből a trópusi gyümölcsökből. Nézzünk meg őket egyesével.

Acai berry:

Az Acai bogyó az egyik legnépszerűbb gyümölcs az Amazonasz régióban, gyógyító hatása pedig legendás.
Brazíliában és még sok más Dél – Amerikai országban úgynevezett „superfood”-ként tartják számon kivételes beltartalmi értékei miatt. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, köztük ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, rostokat melyek rendkívül fontosak a megfelelő emésztéshez. Kitűnő koleszterincsökkentő és lassítja a korai öregedést. De amiért elsősorban kiérdemelte a superfood megnevezést, azt különleges antioxidánsainak köszönheti (cyanidine-3-O-β-glucoside és rutin) Ezek az antioxidánsok bizonyítottan hatékony védelmet nyújtanak a szív és érrendszeri betegségek ellen, továbbá bizonyos rákos sejtek kialakulását is gátolják.
További jótékony hatása, hogy fokozza a fizikai erőt és állóképességet, javítja a teljesítményt.
Az acai berry gazdag még A, E és D-vitaminban, a sok antioxidánsnak köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nem csoda, hogy a brazilok számára az acai fogyasztása olyan, mint nekünk a reggeli kávé. El sem tudnák képzelni a napjukat egy acai-s smoothie vagy juice nélkül.

Mango

A mangó eredetileg kelet-India és Burma környékéről származik, de hamar meghódította a világot különleges ízének köszönhetően. Napjainkra pedig valószínűleg a legnépszerűbb trópusi gyümölcsként lehet emlegetni.
Az ázsiai kultúrák szinte minden desszertjének egyik elengedhetetlen hozzávalója, míg Európában közkedvelt smoothiek-ban, fagylaltokban és joghurtokban. A hangsúly mindig a mangó különleges ízén van így ritkán említik meg beltartalmi értékeit. A gyümölcsök közül a mangó számit az egyik legjobb A vitaminforrásnak magas β-karotin tartalmának köszönhetően, ezért hozzájárul a szem egészségéhez. A mangóban sok rost és C-vitamin található, amelyek csökkentik a szervezetben az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet. Gazdag még antioxidánsokban, így segít a sejtek megfiatalításában és helyreállításában. Belülről méregteleníti a bőrt és megakadályozza a pattanások kialakulását. Nagyon sok még benne az C, E és B vitamin.

Maracuja

A gyümölcs Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Magyarországra általában Ecuadorról, Brazíliából, és Peruból importálják ezt a különleges piros gyümölcsöt. A legtöbb ember sajnos csak a koktélok miatt hallott róla, pedig ez az igen magas C-vitamin tartalmú piros gyümölcs jóval több annál, minthogy csak valami színes ital díszítőeleme legyen. A maracuja többek között kimagasló A-, B- (B complex főleg, niacin) C-vitamin, nátrium, vas és káliumforrás. Ásványi anyagokban gazdag, így segíti a szervezet ellenálló képességét. Jót tesz nátha vagy influenza idején. A gyümölcsben található enzimek pedig segítenek a hörgőkben lévő gyulladásokat csökkenteni, így rendszeres fogyasztása jó hatással van az asztmára is.
Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, így segít a vérnyomás szabályozásában is. Kiváló görcsoldó, és enzimjeinek köszönhetően elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a maracuja olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek képesek bénítani azokat az enzimeket, melyek ahhoz szükségesek, hogy a rákos sejtek bejussanak az érpályába és a nyirokkeringésbe, ezen keresztül szétszóródjanak, és rákos áttéteket képezzenek. Így képes gátolni a daganatok növekedését és osztódását is.

Ananász

Az ananászt szerencsére már nem kell nagyon bemutatni, hisz hazánkban is régóta elterjedt és közkedvelt gyümölcs. A legtöbb ember tudja, milyen finomságról beszélünk, azt viszont ismét kevesen tudják hányféle kedvező hatást gyakorol szervezetünkre. Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt nagy segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúrázóknak így kifejezetten ajánlott fogyasztása, hisz még az édesség utáni vágyat is csökkenti, száz grammja pedig mindössze 57 kalóriát tartalmaz.
A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara, súlyfelesleg, tüdőgyulladás, meghűlés és vérszegénység esetén is.