Fruteiro®

 

A Fruteiro® do Brasil gyümölcspüréit egyenesen Brazíliából importáljuk ahol az érett 100%ban természetes trópusi gyümölcsöket egyből lefagyasztják és csomagolják. Az eljárásnak köszönhetően az érett gyümölcs nem veszít semmit értékes tápanyag és vitamin tartalmából. A kiolvasztott gyümölcspürének pedig ugyanolyan mesés íze van mintha Brazíliában szedtük volna le őket a fáról.

Legmagasabb minőségű Fruteiro® gyümölcspüréink NEM tartalmaznak hozzáadott cukrot, tartósítószert vagy mesterséges színezékeket. Csak és kizárólag 100%os trópusi gyümölcsöket!!

A fagyasztásos eljárásnak köszönhetően a Fruteiro® gyümölcspürék beltartalmi értékei sokkal jobbak, mint egy átlagos importált gyümölcsnek, amit a boltokban vagy piacokon vásárolhatunk, így az ebből készített smoothie-k, juice-ok vitamin és tápanyagtartalma is sokkal magasabb.

 

A Fruteiro® gyümölcspürék kiszerelése:

4x100g fagyasztott gyümölcspüré egy zacskóban

 

Gyümölcsfajták:

  • Açaí • Ananász • Mango • Maracujá

   

 

 

Acaí:

Az acai bogyó egy nagyon népszerű és közkedvelt gyümölcs az Amazonasz régióban, gyógyító hatása pedig legendás.

Brazíliában és még sok más Dél – Amerikai országban úgynevezett „superfood”-ként tartják számon kivételes beltartalmi értékei miatt. Rengeteg tápanyagot tartalmaz, köztük ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, rostokat melyek rendkívül fontosak a megfelelő emésztéshez. Kitűnő koleszterincsökkentő és lassítja a korai öregedést. De amiért elsősorban kiérdemelte a superfood megnevezést, azt különleges antioxidánsainak köszönheti (cyanidine-3-O-β-glucoside és rutin) Ezek az antioxidánsok bizonyítottan hatékony védelmet nyújtanak a szív és érrendszeri betegségek ellen, továbbá bizonyos rákos sejtek kialakulását is gátolják.

További jótékony hatása hogy fokozza a fizikai erőt és állóképességet, javítja a teljesítményt.

Az acai berry gazdag még A, E és D-vitaminban, a sok antioxidánsnak köszönhetően erősíti az immunrendszert. Nem csoda hogy a brazilok számára az acai fogyasztása olyan, mint nekünk a reggeli kávé. El sem tudnák képzelni a napjukat egy acai-s smoothie vagy juice nélkül.

 

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 413kJ/99kcal
Szénhidrát: 2,9 g – ebből cukor: 2,9 g
Fehérje: 1,7g
Zsír: 8,9g – ebből telített: 2,2g
Rost: 5g

 

 

 


Ananász:

Az ananászt szerencsére már nem kell nagyon bemutatni hisz hazánkban is régóta elterjedt és közkedvelt gyümölcs. A legtöbb ember tudja, milyen finomságról beszélünk, azt viszont ismént kevesen tudják hányféle kedvező hatást gyakorol szervezetünkre. Az ananász legértékesebb anyaga a bromélia nevű enzim, mely a fehérje emésztésében nyújt nagy segítséget, valamint szerepet játszik a zsír elégetésében is. Fogyókúrázóknak így kifejezetten ajánlott fogyasztása, hisz még az édesség utáni vágyat is csökkenti, száz grammja pedig mindössze 57 kalóriát tartalmaz.

A tisztítókúrák hívei sem nélkülözhetik az ananászt, emésztést gyorsító hatása révén ugyanis gyorsabban ürülnek a szervezetből a méreganyagok. Csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. C-vitamint, káliumot, folsavat, cukrot, gyümölcssavat, rostanyagot tartalmaz, számottevő vitaminforrásként tarthatjuk tehát számon. Ananász fogyasztása javasolt a bélrendszer zavara, súlyfelesleg, tüdőgyulladás, meghűlés és vérszegénység esetén is.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 236kJ/56kcal
Szénhidrát: 12,3g – ebből cukor: 12,3g
Fehérje: 0,9g
Zsír: 0,1g – ebből telített: 0g

 

 

 

Mangó:

A mangó eredetileg kelet-India és Burma környékéről származik, de hamar meghódította a világot különleges ízének köszönhetően. Napjainkra pedig valószínűleg a legnépszerűbb trópusi gyümölcsként lehet nevezni.

Az ázsiai kultúrák szinte minden desszertjének egyik elengedhetetlen hozzávalója, míg Európában közkedvelt smoothiek-ban, fagylaltokban és joghurtokban. A hangsúly mindig a mangó különleges ízén van így ritkán említik meg beltartalmi értékeit. A gyümölcsök közül a mangó számit az egyik legjobb A vitaminforrásnak magas β-karotin tartalmának köszönhetően, ezért hozzájárul a szem egészségéhez. A mangóban sok rost és C-vitamin található, amelyek csökkentik a szervezetben az LDL, vagyis a „rossz” koleszterinszintet. Gazdag még antioxidánsokban, így segít a sejtek megfiatalításában és helyreállításában. Belülről méregteleníti a bőrt és megakadályozza a pattanások kialakulását. Nagyon sok még benne az C, E és B vitamin.

 

Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 213kJ/51kcal
Szénhidrát: 12,8g – ebből cukor: 7,7g
Fehérje: 0,9g
Zsír: 0,2g – ebből telített: 0g
Rost: 2,1g

 

Maracuja:

A gyümölcs Közép- és Dél-Amerikában őshonos. Magyarországra általában Ecuadorról, Brazíliából, és Peruból importálják ezt a különleges piros gyümölcsöt. A legtöbb ember sajnos csak a koktélok miatt halott róla, pedig ez az igen magas C-vitamin tartalmú piros gyümölcs jóval több annál, minthogy csak valami színes ital díszítőeleme legyen.  A maracuja többek között kimagasló A-, B- (B complex főleg, niacin) C-vitamin, nátrium, vas és káliumforrás. Ásványi anyagokban gazdag, így segíti a szervezet ellenálló képességét. Jót tesz nátha, vagy influenza idején. A gyümölcsben található enzimek pedig segítenek a hörgőkben lévő gyulladásokat csökkenteni, így rendszeres fogyasztása jó hatással van az asztmára is.

Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, így segít a vérnyomás szabályozásában is. Kiváló görcsoldó, és enzimjeinek köszönhetően elősegítik az emésztőrendszer megfelelő működését is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a maracuja olyan hatóanyagokat tartalmaz, melyek képesek bénítani azokat az enzimeket, melyek ahhoz szükségesek, hogy a rákos sejtek bejussanak az érpályába és a nyirokkeringésbe, ezen keresztül szétszóródjanak, és rákos áttéteket képezzenek. Így képes gátolni a daganatok növekedését és osztódását is. 

Átlagos tápérték 100ml termékben:
Energia: 234kJ/55kcal
Szénhidrát: 9,6g – ebből cukor: 9,6g
Fehérje: 0,8g
Zsír: 0,2g – ebből telített: 0g
Rost: 0,3g