Málnás csokitorta ganache-al

Előkészülési idő: 25 minutes

Elkészítési idő: 55 minutes

Mennyiség: 6

Málnás csokitorta ganache-al

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 17cm-es tortaformához:
  • Piskótához:
  • 175 g 12%-os tejföl
  • 2 tojás
  • 110 g eritrit
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk vaníliaaroma
  • 63 g mandulaliszt
  • 62 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • Málnás krémhez:
  • 150 g málna (lehet fagyasztott is)
  • 2 ek eritrit
  • nagyon kevés tejszín (ehelyett 1 ek whiskey kéne bele eredetileg)
  • Ganache-hoz:
  • 1-1,5 dl tejszín
  • 125 g jó minőségi, magas kakaótartalmú cukomentes étcsokoládé (mi 70%-osat használtunk)
  • Hidegnyalat Black Choco ízlés szerint
  • eritrit ízlés szerint

Elkészítés

  1. A tejfölt a tojással, a cukorral és a vaníliával elkeverjük, majd simára keverjük a lisztekkel, kakaóval és a szódabikarbónával.
  2. A tortaformába öntjük – ha olyan a forma, akkor olajozni/vajazni kell vagy sütő papírt tenni bele – és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
  3. A málnát, a cukrot és a tejszínt vagy whiskey-t egy lábasba tesszük, felforraljuk és sűrű, fényes szósszá főzzük. Olyan lesz, mint a lekvár, csak nem annyira édes.
  4. A langyosra hült tortát középen kettévágjuk és mindkét oldalát megkenjük a málnaszósszal, majd egymásra fordítjuk a két felet óvatosan, mert a málna kicsit folyik. Sem a tortát, sem a “málnalekvárt” nem hűtjük ki teljesen, hogy a tésztát kicsit átjárja a málnaszósz.
  5. A ganache-hoz egy nagyobb lábasban forráspontig hevítjük a tejszínt, de nem forraljuk! Levesszük a tűzről, beleöntjük a feldarabolt csokoládét, a Hidegnyalat krémet , és habverővel simára keverjük, majd tovább keverjük eritritet hozzáadva (ezt is ízlés szerint, aki édesebbre akarja tegyen bele többet). Legalább 3-5 percig kevergetni kell, amíg langyosra hül.
  6. Amikor a hideg tányérra cseppentett csokikrém nem folyik el, akkor a (kihült) torta tetejére lehet pakolni, és szépen eligazgatni a tetején, oldalán. (A ganache nem keményedik meg úgy, mint a csokimáz, emiatt ne aggódjunk)
  7. Ízlés szerint lehet díszíteni málnával, csokitörettel!
http://hidegnyalat.hu/malnas-csokitorta-ganache-al/