Jégkrém összetevők

ÖsszetevőkHideg nyalat kézműves jégkrémeinkhez nagy gondossággal válogattuk össze az összetevőket.

Miket nem tartalmaznak jégkrémeink?

  • Hozzáadott vizet! Csak annyi víz van bennük, ami a gyümölcsökben, illetve a kókusztejben.
  • Porokat, tartósítószereket, adalékanyagokat.
  • Finomított cukrot
  • Emulgeátorokat, ezért nagyon minimális a jégkrémeink levegőtartalma, éppen csak annyi, amitől finom lesz a fagylalt.
  • Szóját, állati eredetű tápanyagokat, glutént.

Amiket használunk:

 

Kókusztej: 
A világ egyik legkrémesebb, legjobb ízű kókusztejét használjuk, amiben csak kókuszkivonat és víz van, semmilyen más összetevőt nem tartalmaz.

Jótékony hatásai:

  • segít fenntartani az optimális vércukorszintet,
  • réz tartalmának köszönhetően megőrzi az erek és a bőr rugalmasságát
  • megelőzi a vashiányt, vérszegénységet,
  • magnézium tartalma ellazítja az izmokat és az idegeket,
  • segít elérni és megőrizni az ideális testsúlyt,
  • gazdag káliumban, ezért magas vérnyomás ellen is alkalmazható,
  • megerősíti az immunrendszert,
  • erős csontokat biztosít,
  • cink tartalma óvja a prosztatát,
  • lelassítja a rákos sejtek működését,
  • vitaminban gazdag: C, E, B1, B3, B5, D és B6
  • védi a szívet és megelőzi annak megbetegedését,
  • megőrzi a bélbolyhok egészségét, enyhíti a bélgörcsöket.

 

Kesudió:
Jégkrémeink selymes krémességét köszönhetjük a kesudiónak, amit minden magok legmagjának is neveznek.

Előnyei:

  • Zsírban és fehérjékben gazdag, koleszterint nem tartalmaz,
  • tele van cinkkel, segíti az agy működését,
  • tele van vassal, véd a fertőzésekkel szemben,
  • megelőzi a rákot. A flavonoidok egyik osztálya az ún.proanthocyanidin, mely képes harcolni a rákos sejtek ellen, meggátolva, hogy osztódjanak. . A proanthocyanidin a magas réztartalommal együtt vértezi fel a kesudiót, hogy szembeszálljon a rákos sejtekkel, de a vastagbélrák kialakulásától is távol tart.
  • védi a szívet olajsavtartalmának köszönhetően,
  • antioxidáns tartalma segít megelőzni a szívproblémák kialakulását,
  • magas magnéziumtartalmánál fogva csökkenti a vérnyomást és segíti a csontok, erek, fogíny, fogak, haj és köröm egészségének megtartását,
  • napi fogyasztása 25%-kal csökkenti az epekövek kialakulását,
  • segíti az emésztést és a fogyást,
  • segíti a pihentető alvást,
  • tele van E-vitaminnal, ami késlelteti a sejtek öregedését,
  • segíti szervezetünknek jól felhasználni a vasat, így megszünteti a szabad gyököket, melyek különböző egészségügyi problémákat okozhatnak.

 

Csokoládé:
100%-os cukrozatlan belga Callebaut kakaómasszát használunk a csokoládé jégkrémünkhöz. Így nem tartalmaz sem cukrot, szójalecitint, tejet mint a legtöbb csokoládé.

Kakaópor: kimagasló minőségű holland kakaóporral dolgozunk

 

Édesítőszer: 

Nagy fejtörést okozott, hogy mit használjunk édesítőszerként. Nem akartunk semmilyen mesterséges édesítőt használni, vagy magas GI értékű szirupokat. Természetes almakivonattal édesítünk, aminek nagyon alacsony a glikémiás indexe (9-11), nincsen mellékíze, olyan állagú és ízű, mint a méz.

Illetve használunk még steviát, aminek 0 a glikémiás indexe, és az általunk használt steviának nincsen semmilyen mellékíze.

 

Vaníliánk a híres Madagaszkári Bourbon fajta.

Minden, amit a jégkrémeinkbe teszünk, saját magunk készítjük, úgy mint a karamellt, kekszeket, dzsemmet.

Ganodermás kávé:
Jégkrémünkhöz olyan kávét használunk, ami a Ganoderma gomba kivonatát tartalmazza. Természetes 100% arabica instant (azonnal siteódó) kávé, 20% Ganoderma Lucidum gomba kivonat 30% poliszacharid tartalommal.

Ízében és a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásaiban is kiváló.

  • Erősíti az immunrendszert
  • Javítja a vérkeringést és a sejtek minőségét.
  • Növeli a szervezet ellenálló-képességét
  • Lúgosító hatású, semlegesíti a szervezetben felhalmozódott savakat, megszünteti a gyomorégést
  • Vértisztító hatású
  • Rendszeres fogyasztása helyreállítja a magas vérnyomást, így magas vérnyomással küzdők is bátran fogyaszthatják
  • Csökkenti a magas koleszterin- és vércukor- szintet
Ha tetszik, oszd meg...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone