Piemont 60

Csokoládés mogyorókrémpiemont

Piemonti törökmogyoróból és perui bio nyers kakaóból.
  • Répacukormentes
  • Gluténmentes
  • Tej- és tejfehérjementes
  • Szójamentes
  • Tartósítószermentes
Összetevők:
Piemonti mogyoró 60%, nem hidrogénezett kókuszolaj, természetes almakivonat, bio perui nyers kakaó

 

Energia 100g termékben:
2495KJ/623kcal
Fehérje: 9g
Szénhidrát: 21g
 -ebből cukor: 17g
Zsír: 53g
 -ebből telített: 14g
Rost: 6g
Kálcium: 87g

 

 

Piemonti mogyoró (törökmogyoró)

A piemonti törökmogyoró nevéből adódóan Piemontból, Olaszország 2. legnépesebb régiójából származik. Az éghajlat és a föld adottságai miatt tökéletes a híres mogyoró termelésére. Íze és magas beltartalmi értéke miatt tartják a világ legjobb mogyorófajtájának. Jelentős fehérjeforrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma.
Gazdag E-vitaminban és B-vitaminokban, amelyek fontos szerepet játszanak a magzatvédelemben is.

A mogyoróban (csakúgy, mint pl. a gyümölcsökben) nagy mennyiségben találhatóak élelmi rostok. A rostok nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban, többféle jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-bélrendszerben megduzzadnak. Ezenfelül serkentik a bélműködést, és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Nem az a fontos, hogy kerüljük a zsírt, hiszen arra szükség van szervezetünk működéséhez. A lényeg az, hogy telítetlen zsírsavakat tartalmazó élelmiszereket fogyasszunk. A mogyoró pedig éppen ezt a rendkívül fontos tápanyagot tartalmazza. Napi 40 gramm mogyoró fogyasztása a tudósok szerint jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

 

Perui bio kakaó

A nyers perui kakaópor Criollo fajtájú, ez a legritkább, legfinomabb kakaófajta. Magas antioxidáns tartalmú, mely természetes sejtvédő hatása révén segít az öregedési folyamatok lassításában. Jelentős magnéziumtartalma nélkülözhetetlen a megfelelő idegi, és izomműködéshez. A kakaó rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el, mint a kategóriájában vezető Acai bogyó.

Perui bio kakaó magnézium, cink, réz, kén, kálcium, vas, kálium, mangán ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Támogatja a szív- és érrendszert, serkenti a vérkeringést, véralvadásgátló, segít szabályozni a vérnyomást, energetizáló és hangulatjavító hatása is van.

 

Ha tetszik, oszd meg...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone