Piemont Blondie

Piemont Blondie

Piemonti törökmogyoró és mandula nugát krém.
 
  • Répacukormentes
  • Gluténmentes
  • Tej- és tejfehérjementes
  • Szójamentes
  • Tartósítószermentes
 
 
Összetevők:
Piemonti törökmogyoró, mandula, nem hidrogénezett kókuszolaj, természetes almakivonat

Átlagos tápérték 100g termékben:
2528KJ/605kcal
Zsír: 12,2g
 -ebből telített: 12,2g
Szénhidrát: 21,g
 -ebből cukor: 15,1g
 
Fehérje: 14,3g
Rost: 14,9g

 

Piemonti mogyoró (törökmogyoró)

A piemonti törökmogyoró nevéből adódóan Piemontból, Olaszország 2. legnépesebb régiójából származik. Az éghajlat és a föld adottságai miatt tökéletes a híres mogyoró termelésére. Íze és magas beltartalmi értéke miatt tartják a világ legjobb mogyorófajtájának. Jelentős fehérjeforrás, magas a vas-, foszfor- és káliumtartalma.
Gazdag E-vitaminban és B-vitaminokban, amelyek fontos szerepet játszanak a magzatvédelemben is.

A mogyoróban (csakúgy, mint pl. a gyümölcsökben) nagy mennyiségben találhatóak élelmi rostok. A rostok nagyon fontos szerepet töltenek be a táplálkozásban, többféle jótékony hatást gyakorolnak a szervezetre. Védenek az elhízás ellen, mivel a jóllakottság érzését keltik azáltal, hogy a gyomor-bélrendszerben megduzzadnak. Ezenfelül serkentik a bélműködést, és csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Nem az a fontos, hogy kerüljük a zsírt, hiszen arra szükség van szervezetünk működéséhez. A lényeg az, hogy telítetlen zsírsavakat tartalmazó élelmiszereket fogyasszunk. A mogyoró pedig éppen ezt a rendkívül fontos tápanyagot tartalmazza. Napi 40 gramm mogyoró fogyasztása a tudósok szerint jelentősen csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

 

 

Ha tetszik, oszd meg...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone