Vegán Mac & Cheese

Előkészülési idő: 10 minutes

Elkészítési idő: 35 minutes

Mennyiség: 4

Vegán Mac & Cheese

Hogy mi is az a Mac and Cheese és mitől vált ennyire híressé, hogy az összes vegán blog ezt szeretné reprodukálni?

Úgy tűnik minél egyszerübb és hagyományosabb alapanyagokra épül egy étel, annál nagyobb sikere lesz vegán körökben, ha sikerül a hasonló állagot és ízeket reprodukálni úgy, hogy az élvezeti értéke abszolút megmarad. Ennél a Mac and Cheese receptnél imádjuk, hogy az Éden Prémium tésztái önmagában is annyira ízesek, és azt, hogy ezt sikerült egy abszolút növényi alapú szinte zsírszegény krémes szósszal úgy megtoldani, hogy közben ne vesszen el a tészta íze.

Hozzávalók

  • Összetevők a sajtos szószhoz:
  • kb. 1 kg. paszternák vagy fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 ek. sörélesztő pehely
  • pici kurkuma a színezéshez
  • Hideg Nyalat natúr krémsajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csipet só

Elkészítés

  1. Tegyük fel dinsztelni a hagymát csöpp kis kókuszolaj és víz keverékén, majd borítsuk rá az apróra vágott paszternákot, répát és fokhagymát.
  2. Pirítva kevergessük pár percig, hogy oda ne égjen majd pici víz hozzáadásával tovább kevergetve puhítsuk.
  3. Felönthetjük pici vízzel és párolhatjuk is, de fontos, hogy ne túl sokkal, csak amennyi ahhoz szükséges, hogy ne égjen le. Ugyanis a turmixolás után egy sűrű állagot szeretnénk kapni, amit majd a natúr krémsajttal fogunk még tovább hígítani és lágyítani.
  4. Mikor megpuhulnak a zöldségeink összeturmixoljuk az egészet botmixerrel és mehet hozzá a Hideg Nyalat krémsajt.
  5. Elkezdhetjük hozzáadni a sörélesztőpelyhet és esetleg több folyadék hozzáadásával igazíthatunk az állagán. Mindenképpen kóstolgassuk. Egy enyhén édeskés, de nagyon krémes szószt szeretnénk kapni, amit könnyedén el lehet majd keverni a tésztával.
  6. A sörélesztőpehely fogja a még ”sajtosabb” ízt kölcsönözni a szósznak.
  7. Közben forrásban lévő vízben főzzük 7-8 percig a tésztát, majd tálalhatjuk is.
http://hidegnyalat.hu/vegan-mac-cheese/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.