Zöldséges pirított Pad Thai

Előkészülési idő: 10 minutes

Elkészítési idő: 30 minutes

Mennyiség: 4

Zöldséges pirított Pad Thai

Zöldséges pirított pad thai Éden Prémium korianderes kölestésztával és a Hideg Nyalat csilis paradicsomos sajtkrémmel

Hozzávalók

  • 1 csomag Aldis keleti fagyasztott zöldségkeverék
  • 1 Hideg Nyalat paradicsomos sajtkrém Éden Prémium korianderes szélesmetélt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék pirított mogyoró
  • 2-3 ek. tamari (gluténmentes bio szójaszósz)
  • 4 cm friss gyömbér
  • 1-2 szál újhagyma
  • fél csokor friss koriander
  • 1 db tojás (opcionális, nem vegánoknak)
  • 1-2 ek. édesítő

Elkészítés

  1. Először is engedjük ki a zöldségkeveréket. Ha frisseket használunk, vágjunk lehetőleg gyufaszálra répát, kápiapaprikát, káposztát, újhagymát.
  2. Közben forrásban lévő vízben főzzük 7-8 perc alatt készre a tésztát. Vigyázzunk, gyorsan túlfő.
  3. Keverjük ki a tamarit a Hideg Nyalat paradicsomos sajtkrémmel, majd tegyük félre.
  4. Magas lángon keverve rázva pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, gyömbért. Pár percig pirítsuk, majd tegyük hozzá a zöldségeket.
  5. Szintén pár percnyi keverve-rázva pirítás után öntsük hozzá a tamarit, amit előtte kikevertünk a paradicsomos sajtkrémmel.
  6. Utána hozzáönthetjük a már kész tésztát. Picit hígíthatjuk vízzel, ha szaftosabbat szeretnénk. Még mindig a tűzön hagyva, kevergessük 2-3 percig majd vegyük le.
  7. Mielőtt lehúznánk, a közepére üthetünk egy tojást majd gyorsan elvegyíthetjük.
  8. Adjuk hozzá az 1 evőkanál édesítőt és kóstoljuk meg. A sajtkrémtől picit csípősnek, de egyszerre enyhén édesnek és a tamaritól pedig sósnak kell lennie.
  9. Tálaláskor szórjuk meg pirított mogyoróval, facsarjuk rá egy fél lime levét és hintsük meg friss korianderrel és újhagymával is, ha szeretnénk.
  10. Extrém hedonistáknak melegen ajánljuk a pirított hagymát is. Minél több ropogós alapanyagot adunk hozzá, annál teljesebb lesz az élmény.
http://hidegnyalat.hu/zoldseges-piritott-pad-thai/