150 g darált törökmogyoró (előre ledarált mogyoró is jó)
100 ml növényi tej
250 g Hideg Nyalat Piemont Blondie mandulás mogyorókrém vagy Piemont 60 csokoládés mogyorókrém
Elkészítés
A száraz és a nedves hozzávalókat különtálban keverjük össze, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk őket össze. Pihentessük 10 percig amíg elkészítjük a tölteléket
Töltelék elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A mogyorót egy tepsibe szórjuk és 10-15 percre betesszük a sütőbe. Miután letelt az idő kivesszük a mogyorókat és leszedjük a hélyát (ez utóbbi a bedarált bolti verzióra nem vonatkozik). A tejet egy lábosba öntjük, felforraljuk. Miután felforrt a tej elzárjuk a gázt, majd belerakjuk a mogyorókrémet és addik keverjük míg el nem keveredik benne. A végén öntsük hozzá a darólt mogyorót és addig keverjük ameddig össze nem sűrűsödik.
Végül öntsük a tölteléket a már kinyújtott tésztába és tekerjük fel mint egy hagyományos bejglit
A weboldalon "sütiket" (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett jobb felhasználói élményt nyújthassunk.ElfogadomNemAdatkezelési tájékoztató