Rendszeresen kövessen minket, nehogy lemaradjon a fontos információkról

Nyáron megmutatjuk a lábunkat. Nem akarva szégyenkezni az elhanyagolt lábak téli állapotát, érdemes előre átgondolni az állapotukat, és megfelelően gondoskodni róluk. Sőt, köztudott, hogy a lábak és a kezek egy nő bemutatója. Szép és ápolt megjelenésük bizonyítja az ember tisztaságát.

Sajnos a papucsok, a papucsok és a szandálok azt mutatják, hogy ki szokott vigyázni a lábára, és ki hanyagolja el őket. A lábak olyan testrészek, amelyeken nincs verejtékmirigy. Ezért hajlamosak kiszáradni. A száraz epidermisz hajlamos keratinizálódni és megvastagodni. Éppen ezért gyakran van tyúkszem a lábunkon, a bőr szeret repedezni, ráadásul a sok izzadási mirigy és a meleg cipő környezete miatt a lábgomba lehetséges, különösen a verejtéktől nedves területeken a lábujjak között.

Lábápolás – házi kezelések

A lábápolás nagyon fontos eleme a személyes higiéniának, annak ellenére, hogy ez a testrész nem mindig látható. Az idő nagy részét cipőben töltjük, és esély sincs a megfelelő szellőzésre vagy pihenésre. Nedvességnek, nyomásnak vannak kitéve, és állandó stressznek vannak kitéve. A lábápolás nem igényel sok áldozatot, sem az idő, sem a kozmetikumok részéről, amellyel kezelni lehet őket.

Érdemes bizonyos kezeléseknek alávetni a lábát, amelyek esztétikusabbá és pihentetőbbé teszik őket. Azonban nem mindenki engedheti meg magának, hogy gyakran látogasson el a kozmetikusokhoz, de ez nem jelent problémát, mivel a legtöbb kezelés otthon egyedül végezhető el. A láb által leginkább kívánt kezelések magukban foglalják az epidermisz hámlasztását, a lábak hidratálását, pedikűröt és talpmasszázst. Ezért ismerje meg a lábápolás és az egyszerű, hatékony kezelések legfontosabb szabályait.

A láb gondozása – a legfontosabb szabályok

A lábápolás fő szabályai a cipőkre és kozmetikumokra vonatkozó tippeket tartalmazzák:

  • Több verejtékmirigy jelenléte arra ösztönzi Önt, hogy minden nap cserélje zoknit vagy harisnyanadrágot, és minden nap mossa meg a lábát.
  • Akadályozza meg a baktériumflóra felhalmozódását azáltal, hogy mindennap lemosza magát és friss fehérneműt vesz fel, ami ellensúlyozza a kopást és az izzadást.
  • Csak kényelmes, puha, kontúrozott talpú cipőt viseljen. A talpnak szélesnek kell lennie, hogy ne csípje meg a lábujjait.
  • Kerülje a kényelmetlen cipő, különösen a magas sarkú cipő és a keskeny orrú cipő járását. A magassarkú évekig tartó futás után megjelenő tyúkszem, bőrkeményedés és bunion nagyon csúnya és nehéz elrejteni, sőt műtéti beavatkozásra is szükség lesz.
  • A cipőt légáteresztő anyagból kell készíteni, különösen, ha a láb hajlamos az izzadásra. A láb izzadásának csökkentése érdekében szórjon rájuk talkumot, használjon dezodorokat a lábakhoz, és vásároljon természetes anyagokból készült cipőket.
  • A lábaknak relaxációra van szükségük, különösen egy nap futás után. Hazatérése után érdemes körülbelül 15 percig emelni őket a szint felett, amelyen fekszünk.
  • Gyakran cserélje cipőjét, hogy elkerülje a láb deformálódását.
  • A sarok megrepedezésének megakadályozása érdekében mindennap kenjen rá krémet, fürdés után pedig néhány naponta reszelővel dörzsölje meg a lábakat a megvastagodott hám eltávolításához.
  • A repedezett sarkú cipők kezelésére vastag krémréteget tehet a lábára, majd éjszakán át zoknit visel.

Házi lábkezelések

A parafin pakolások remek ötlet, amelyet havonta egyszer egy szépségszalonban kell elvégezni a láb lágyítására és regenerálására. Addig otthon gondoznia kell a lábát. Ne hagyja, hogy megrepedjen a lába. Ezért naponta kenje be őket karbamidkrémmel, amelynek hidratáló és lágyító hatása van, és emellett védőfóliát hagy maga után. Fürdés után néhány naponta reszelő segítségével távolítsa el az egyre növekvő kallózus hámréteget.

Házi pedikűr

Lágyulás

Körülbelül negyed óráig kell áztatnia a lábát. A tálnak nagyon meleg vizet kell tartalmaznia, némi lágyító sóval. Lehetnek lábápoló pasztillák vagy lágyító fürdőkrém is, pihentető illattal. A kikapcsolódáshoz kamillát, körömvirágot vagy levendulát is adhat a lábához.

Hámlás

Ezután hámozza meg a lábát. Használjon habkő-, reszelő- vagy lábreszelőt. Így a lábad simább és puhább lesz. Ne használjon éles szerszámokat az epidermisz levágására, mivel ez elvághatja a bőrt.

A körmök levágása

Ezután mossa meg a lábát és törölje meg. Ha ilyen szükség van, vágja le a körömlemez körül a kutikulákat. Ecsetelje őket növekedésgátlóval. Vágjon körmöket fogókkal, vagy reszeljen vastag reszelővel. A körmöket egyenesen, lekerekítés nélkül kell levágni, hogy megakadályozzák a bőrbe való növekedést. Ezután reszelje meg a köröm széleit, és simítsa le a lemezt polírozóval.

Hidratáló

Az utolsó lépés a nedvesítő testápoló dörzsölése a körmökbe, és hagyja, hogy felszívódjon. Ha akarja, festse körmét körömlakkal.

A legjobb lábkrém

Nehéz olyan lábkrémet választani, amely megfelel az összes követelménynek. A lábak azonban nem annyira igényesek. Annak ellenére, hogy viselik a test súlyát, a minimum elegendő számukra – pihenés, hidratálás és tisztaság.

Az első és a harmadik magától értetődő követelmény. Nehéz azonban minden nap emlékezni a láb megfelelő hidratálására. A megfelelő krém gondoskodik az Ön számára a hidratációról. A leghatékonyabb a karbamidot tartalmazó lábkrém. A karbamidkrém garantálja, hogy bőre puha és finom tapintású legyen.

A karbamid önmagában azonban nem tudja helyreállítani a hidratációt, ezért a kozmetikumoknak tartalmazniuk kell tejsavat vagy sóit is, amelyek karbamid stabilizátorként működnek és megakadályozzák annak hidrolízisét. A karbamid antiszeptikus és hipoallergén, ezért a tartalmával rendelkező krémek könnyen versenyezhetnek a természetes kozmetikumokkal.

Kategóriák: Szépség